מאמרים

המחקר באחסנת מוצרים חקלאיים נמשך זה יותר ממאה שנים ותוצאותיו מאפשרות להאריך את חייו של כל מוצר חקלאי. בעשרים השנים האחרונות חלה התקדמות רבה בתחום זה, פותחו צורות וחומרים חדשים לאחסון ואריזה כמו גם טכנולוגיות חדשניות לשמירת מוצרים המבוססות על העיקרון העתיק של שמירה על טמפרטורת סביבה קבועה ויציבה.

הידעת? המילה הבחלה לקוחה מן התלמוד, שבו נקראים שלבי ההבשלה של התאנה: פגה, בוחל וצֶמֶל.

מהו תהליך ההבחלה? הבחלה הינו תהליך שמביא להבשלה מהירה של פירות באמצעות חומרים כימיים, ובמילים אחרות הבשלה מלאכותית. פירות בשלים בדרך כלל אינם מתאימים להובלה, מאחר שהם עלולים להירקב לפני הגעתם ללקוח הסופי . מאחר ואורך חיי המדף של הפירות קצר מאוד, הם נקטפים בעודם בוסר ועוברים תהליך של הבחלה ממש לפני שלב המכירה והשיווק.